Kontinuirana saradnja GO Pantelej i Novopolocka u Belorususiji

Kontinuirana saradnja grada Niša i Novopolocka u Belorusiji, koja je uspostavljena pre više godina na inicijativu i uz aktivno učešće rukovodstva Gradske opštine Pantelej, nastavljena je junskom posetom zvaničnika ove Opštine bratskom gradu Novopolocku povodom obeležavanja njegove 58.godišnjice.
Praznični susreti zvaničnika pobratimskih gradova bili su prilika da se potvrdi tradicionalno prijateljstvo duhovno srodnog srpskog i beloruskog naroda i nastavi zbližavanje u perspektivnom i obostrano dobrom interesu. Na temelju već potpisanih memoranduma, dosadašnja, uspešno ostvarena saradnja u oblasti privrede i zdravstva, podignuta je na viši nivo i proširena na oblast nauke i visokog obrazovanja. 
Kao rezultat ove posete zvaničnika Gradske opštine Pantelej i predstavljenih potencijala ovog dela Srbije ispoljen je poseban interes beloruskih partnera za zdravstveni turizam i organizovan boravak u banjskim lečilištima.
U tom smislu, uzvratna poseta delegacije Novopolocka koja predstoji krajem juna konceptualno je posvećena obilasku svih banja u ovom delu Srbije i njihovoj promociji u Belorusiji sa tendencijom organizovanog sindikalnog upućivanja radnika iz velikih kompanija u Novopolock na lečenje i zdravstveni turizam.