PODRŠKA MINISTARSTVA PRIVREDE SRBIJE  SAJMU PRIVREDE I PREDUZETNIŠTVA

 Stevanović:Ekspo Niš 2017. u korak s politikom Vlade

Ministarstvo privrede Srbije podržalo je organizaciju Sajma privrde i preduzetništva Ekspo Niš 2017. koji će se pod pokrovitevljstvom Grada Niša, a u organizaciji GO Pantelej održati od 21. do 23. septembra u Hali Čair.

-Izražavamo punu podršku realizaciji ovog projekta GO Pantelej, ističe u dopisu državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović. Ministarstvo privrede ukazuje da  plan opštine Pantelej – Niš da organizuje sajam privrede i preduzetništa korespondira sa politikom Vlade Srbije. Državni sekretar podseća da je Vlada nakon što je 2016. proglasila godinom preduzetništva u tom pravcu označila i deceniju pred nama, s nemerom da u tom periodu pruža kontinuiranu podršku MSPP sektoru, odnosno malim i srednjim preduzećima i preduzetništvu, da bi se iskoristio njihov pun kapacitet.

- Program Deecenija predzetništva pod jednim krovom okuplja, pre svega nadležna ministarstva i agencije, ali i Privrednu komoru Srbije, međunarodne donatore, društveno odgovorne kompanije, poslovne asocijacije, nevladine organizacije i pre svega druge snage koje su spremne i mogu da direktno pomognu ili afirmišu razvoj preduzetništva i preduzetničkog duha u srbiji, ističe Stevanović u podršci Ministarstva privrede održavanju Sajma Ekspo Niš 2017 i spremnosti organizatora da pomogne daljem razvoju preduzetništva