Drugi Sajam privrede i preduzetništva Ekspo Niš 2018

Gradska opština Pantelej, pod pokroviteljstvom Grada Niša, organizuje, drugi po redu, Sajam privrede i preduzetništva EKSPO NIŠ 2018, koji se održava 13. i 14. decembra 2018. u niškoj Hali „Čair“, pod sloganom „Pre(D)uzmi svoju budućnost“. Sajam je zvanično otvorio predsednik Gradske opštine Pantelej, Bratimir Vasiljević.
Sajam korespondira sa politikom Vlade Srbije i usvojenim Programom dekade preduzetništva koji pod jednim krovom okuplja nadležna ministarstva i agencije, Nacionalnu službu za zapošljavanje, Privrednu komoru Srbije i regionalne komore, međunarodne donatore, društveno odgovorne kompanije, poslovne asocijacije, nevladine organizacije, uključujući i sve druge snage koje su spremne i mogu da direktno pomognu ili afirmišu razvoj preduzetništva i preduzetničkog duha s ciljem povećanja zaposlenosti u Srbiji.

U skladu sa imperativnim ciljevima države i ovogodišnjeg Sajma, uz punu podršku republičkih institucija i Austrijske privredne komore, u okviru sajamske manifestacije, održana je stručna Konferencija – Potrebe privrede za kadrovima i primena Zakona o dualnom obrazovanju.