Humanitarni turnir 3x3

Gradska opština Pantelej u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije, Regionalnim savezom i KK Naisus, uz podršku Kancelarije za mlade grada Niša i društveno odgvornih kompanija i kolektiva, organizovala je prvi humanitarni turnir u basketu „3h3“, za vikend         27-28.avgusta 2016.godine. Turnir se odigrao pod sloganom NURDOR-a (Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka) „JA SE BORIM“ jer je humanitarni karakter i pomoć ovom Udruženju primarni cilj organizatora, pored kontinuirane popularizacije ove sportske discipline među mladima.
Dvodnevni turnir počeo je  zvaničnim otvaranjem u subotu, 27.avgusta u 10 časova na sportskom terenu Doma učenika srednjih škola (Engleski dom, Kosovke devojke 6) kvalifikacijama u kojima su učestvovale dvadeset i pet prijavljenih ekipa u juniorskoj i seniorskoj kategoriji. 
Svečano otvaranje finalnog dela turnira dogodilo se u nedelju, 28.avgusta od 12 časova na platou ispred Opštine Pantelej (Gutenbergova 4) gde se paralelno sa utakmicama odvijao i zabavno-muzički program.

Pobednik turnira u seniorskoj konkurenciji - Lucas Caffe

Pobednik turnira u juniorskoj konkurenciji - KK Naisus