Matejevačka berbа 2016

Gradska opština Pantelej i Uprava za poljoprivredu i razvoj sela grada Niša, u saradnji sa Udruženjem građana za unapređenje života na selu iz Donjeg Matejevca, Udruženjem voćara, vinogradara i podrumara „Čegar“ i drugim lokalnim udruženjima, po četvri put, organizuju tradicionalnu manifestaciju „Matejevačka berba“, u subotu, 24.septembra 2016. godine, sa početkom u 16 časova, kod Zadružnog doma u centru sela Donji Matejevac.
S obzirom da je ova niška opština po svim relevantnim parametrima svrstana u marginalna i nerazvijena područja, rukovodstvo Gradske opštine Pantelej iniciralo je, ovim povodom, održavanje sednice resornog parlamentarnog Pododbora za marginalna i nerazvijena područja RS, koja će biti održana istog dana, 24.septembra u 12 časova, u velikoj sali Opštine Pantelej.
Sednica će biti posvećena stanju i perspektivi poljoprivrede na teritoriji Grada Niša, posebno marginalnih i najnerazvijenih područja i u njenom radu aktivno će učestvovati, pored rukovodstva GO Pantelej, predstavnici drugih zainteresovanih gradskih opština i Uprave za poljoprivredu i razvoj sela. Poziv za prisustvo sednici Pododbora upućen je gradonačelniku Niša i resornom gradskom većniku za poljoprivredu.