Obeležavanje 210.godišnjice boja na Čegru

Gradska opština Pantelej, Grad Niš i resorni sektor Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, u ime Vlade Republike Srbije, organizovali su obeležavanje 210.godišnjice  boja na Čegru, na dan održavanja ove istorijske bitke, 31.maja, u Spomen kompleksu Čegar.
U skladu sa nacionalnim kalendarom značajnih istorijskih datuma ova godišnjica obeležena je državnom ceremonijom uz odavanje najviših vojnih počasti i polaganje venaca na spomenik Čegarskim junacima.  Prigodan kulturno-umetnički program izveli su učenici OŠ „Čegar“ koja ove godine slavi 50 godina postojanja.
Vence su položili zvaničnici Vlade RS, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Nišavskog Upravnog okruga, Grada Niša, Gradske opštine Pantelej, predstavnici Udruženja potomaka iz Svilajnca i Niša, SUBNOR-a i drugih udruženja građana.
U ime Grada Niša okupljenima se obratio predsednik Skupštine mr Rade Rajković, a u ime resornog Ministarstva, državni sekretar Zoran Antić.
Pre državne ceremonije u Spomen kompleksu Čegar održan je pomen stradalim ustanicima i slavnom Stevanu Sindjeliću. Tradicionalno, u jutarnjim satima, pomen je služilo sveštenstvo Niške eparhije u Spomen kapeli Ćele kula.