VAŽNO OBAVEŠTENjE

 

Odmah posle sednice Gradskog štaba za vanredne situacije, prvog dana vikenda, predsednik Gradske opštine Pantelej, Bratimir Vasiljević sazvao je operativni sastanak sa članovima najužeg rukovodstva, svim šefovima odseka i načelnikom Uprave koji je određen za koordinatora u procesu sprovođenja mera za sprečavanje nastanka i širenja infekcije korona virusom. 
Cilj svih utvrđenih mera je imperativna zaštita zdravlja građana i zaposlenih u Opštini koja nastavlja rad u ustaljenom radnom vremenu uz povećanu predostrožnost i preventivu. Prema proceni trenutne situacije Opština će raditi kao i do sada, uz regulisan ulazak stranaka na glavnom opštinskom ulazu i usmeravanje prema šalterima, uz održavanje propisanog rastojanja između ljudi od 1 metar, radi izbegavanja rizika od neposrednog kontakta.
Od ponedeljka se u GO Pantelej otvara kol centar za stare i nemoćne građane sa otežanim kretanjem kojima je neophodna pomoć u dostavi lekova i osnovnih životnih namirnica. Broj telefona i radno vreme kol centra biće objavljeni u ponedeljak, a građanima se savetuje da prate objave u medijima i na opštinskom sajtu, koji će se redovno ažurirati svim važnijim informacijama za sprečavanje nastanka i širenja infekcije izazvane korona virusom.
Paralelno sa svim aktivnostima koje preduzima, Opština pojačava intezitet primene higijensko sanitarnih sredstava za potrebe dezinfekcije svih prostorija koje koriste stranke i zaposleni.